ΛΕΩΝ

ΛΕΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Έχετε ερωτήσεις; Ζητήστε απαντήσεις και διώξτε την ανασφάλεια!
Για έγκυρες Αστρολογικές Προβλέψεις τηλεφωνήστε τώρα στο 875 5000 968 , δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Λέων έχει το βασικό χαρακτηριστικό ότι είναι από τη φύση του γεννημένος ηγέτης. Είναι δημιουργικός, κυρίαρχος, έχει αυτοπεποίθηση, είναι δύσκολο να του αντισταθείς, ικανός να επιτύχει οτιδήποτε θέλει σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής του. Ο Λέων συνήθως περιτριγυρίζεται από πολλούς φίλους, που είναι γενναιόδωροι και πιστοί προς αυτόν. Με αυτοπεποίθηση, γοητεία και ηγετικές ικανότητες, είναι ένα ζώδιο ικανό να ενώσει διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και να τους οδηγήσει σε έναν κοινό στόχο. Γενικά, υπάρχει μια συγκεκριμένη δύναμη σε έναν Λέοντα που συμβαδίζει με την εικόνα του "βασιλιά της ζούγκλας". Διαθέτουν μεγάλη αίσθηση του χιούμορ που τους κάνει ακόμα πιο εύκολη τη συνεργασία με άλλους ανθρώπους.

Πλεονεκτήματα του Λέοντα: Δημιουργικός, Σίγουρος, Παθιασμένος, Φιλόδοξος, Γενναίος, Πιστός, Ενθαρρυντικός, Χαρούμενος, Με χιούμορ.
Αδυναμίες του Λέοντα: Εγωκεντρικός, Επιδεικτικός, Επίμονος, Μελοδραματικός, Πεισματάρης, Ματαιόδοξος
Του αρέσει: Θέατρο, Διακοπές, Να τον θαυμάζουν, Ακριβά πράγματα, Φωτεινά χρώματα, Διασκέδαση με φίλους.
Δεν του αρέσει: Να τον αγνοούν, Να έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις που τον κουράζουν ψυχολογικά.
Έχετε ερωτήσεις; Ζητήστε απαντήσεις και διώξτε την ανασφάλεια!
Για έγκυρες Αστρολογικές Προβλέψεις τηλεφωνήστε τώρα στο 875 5000 968 , δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο.

ΛΕΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Στοιχείο: Φωτιά
  • Ποιότητα: Σταθερό ζώδιο
  • Χρώμα: Χρυσό, Κίτρινο, Πορτοκαλί
  • Ημέρα: Κυριακή
  • Κυβερνήτης: Ήλιος
  • Μεγαλύτερη συμβατότητα: Υδροχόος, Δίδυμος
  • Τυχεροί αριθμοί: 3, 5, 12, 18, 24
  • Ημερομηνία γέννησης: 23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου

Πλεονεκτήματα του Λέοντα: Δημιουργικός, Σίγουρος, Παθιασμένος, Φιλόδοξος, Γενναίος, Πιστός, Ενθαρρυντικός, Χαρούμενος, Με χιούμορ.
Αδυναμίες του Λέοντα: Εγωκεντρικός, Επιδεικτικός, Επίμονος, Μελοδραματικός, Πεισματάρης, Ματαιόδοξος

Του αρέσει: Θέατρο, Διακοπές, Να τον θαυμάζουν, Ακριβά πράγματα, Φωτεινά χρώματα, Διασκέδαση με φίλους.
Δεν του αρέσει: Να τον αγνοούν, Να έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις που τον κουράζουν ψυχολογικά.

Ο Λέων σαν χαρακτήρας

Ο Λέων ανήκει στα ζώδια της Φωτιάς, όπως ο Κριός και ο Τοξότης. Γι αυτό οι Λέοντες είναι ζεστοί, ερωτευμένοι με τη ζωή και προσπαθούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους. Χρησιμοποιώντας τις μεγάλες ικανότητες του μυαλού τους επιλύουν ακόμη και τα πιο δύσκολα προβλήματα και εύκολα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την επίλυση διαφόρων περίπλοκων καταστάσεων.

Ο Λέων έχει ως κυβερνήτη τον Ήλιο και λατρεύει αυτήν την φλογερή οντότητα στον ουρανό, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Αναζητά αυτογνωσία και συνεχή ανάπτυξη του εγώ, ήλθε σε αυτόν τον κόσμο για να λάμψει με την παρουσία του. Έχοντας επίγνωση των επιθυμιών και της προσωπικότητάς του, μπορεί εύκολα να ζητήσει από τους άλλους ό, τι χρειάζεται, αλλά θα μπορούσε εξίσου εύκολα να παραβλέπει ασυνείδητα τις ανάγκες των άλλων στο κυνήγι του για προσωπικό κέρδος.

Ο Λέων σαν χαρακτήρας είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητος, επιζητά να έχει πάντα τον έλεγχο των πραγμάτων, ωστόσο χρειάζεται τον θαυμασμό και την εκτίμηση των άλλων. Δεν του αρέσει η μοναξιά, θέλει να περιτριγυρίζεται από κόσμο και ιδίως από άτομα που τον θαυμάζουν και τον εκτιμούν.

Ο Λέων και η φιλία

Ο Λέων έχει πολλούς φίλους, αφού όλοι έλκονται από την γοητεία του, την όρεξη του για ζωή κι από τη ζεστασιά του. Ο Λέων είναι πάντα εκεί για να ανεβάσει το ηθικό των φίλων του και να τους υποστηρίξει στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι εξαιρετικά κοινωνικός και όλοι αναζητούν την ευχάριστη παρέα του. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να μη συμπαθήσεις έναν Λέοντα και η εικόνα που μεταδίδει στους άλλους είναι ότι έχουν να κάνουν με ένα άτομο ευχάριστο, ισορροπημένο, δυνατό, που βλέπει τα πράγματα με ρεαλισμό. Δεν στέκεται στο παρελθόν, δεν είναι μνησίκακος και συγχωρεί εύκολα, κοιτά μόνο το μέλλον. Είναι μεν εγωκεντρικός και αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται, δεν είναι όμως εγωιστής και είναι πάντα εκεί για να προσφέρει βοήθεια όταν τον χρειάζεστε. Είναι εξαιρετικά περιποιητικός με τους φίλους του και τους ανθρώπους γενικά και του αρέσει να φροντίζει τους φίλους του. Δείχνει ενδιαφέρον, κατανόηση και σεβασμό για τους άλλους. Έχει ανοικτό πνεύμα και σέβεται τη διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων. Είναι ο τέλειος φίλος.

Ο Λέων και η Εργασία

Με τις ηγετικές ικανότητες και το πείσμα που ο Λέων διαθέτει, οι επιχειρηματικές συναλλαγές είναι εύκολη υπόθεση και στέφονται πάντα με επιτυχία, εφόσον μπορεί να είναι σε διοικητική θέση και να έχει τον έλεγχο. Μερικές φορές, αν δεν κατέχει θέση ισχύος, πιθανόν να προκαλέσει συγκρούσεις στο χώρο εργασίας. Ωστόσο, αυτό σπάνια συμβαίνει, λόγω ότι το ισχυρό κίνητρό του για επιτυχία θα υπερισχύσει και θα τον κάνει να συμβιβαστεί. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικός ηγέτης, που διοικεί και κατευθύνει πολύ καλά το επαγγελματικό του "βασίλειο". Ο Λέων λειτουργεί καλύτερα μέσα σε μια ομάδα, είναι πολύ συνεργάσιμος και δεν αποδίδει καλά όταν είναι μόνος. Έχει εξαιρετικές διπλωματικές ικανότητες, μπορεί άνετα να οργανώνει ομάδες και να μοιράζει αρμοδιότητες, αλλά δεν του αρέσει να δέχεται εντολές. Δεν είναι συγκαταβατικός και του αρέσει να διοικεί, αλλά το κάνει με ευχάριστο τρόπο, που οι κατώτεροι του αισθάνονται καλά. Μεταχειρίζεται τους υπαλλήλους του με σεβασμό και ισότητα.

Στην προσωπική του ζωή είναι δραστήριος, διαθέτει ταλέντα, είναι σπάταλος και αυτό το μεταφέρει και στο εργασιακό περιβάλλον του. Ξέρει να εντυπωσιάζει, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη δουλειά του, να τα κρατήσει όλα σε άψογο συγχρονισμό και να διευθετήσει τα προβλήματα πριν καν προκύψουν. Το ενδεχόμενο αποτυχίας της επιχείρησης δεν υπάρχει στο μυαλό του Λέοντα, που θα το πάρει σαν προσωπική ήττα και γι αυτό δεν θα το επιτρέψει να συμβεί. Θέλει πάντα να είναι στην κορυφή, δεν αρκείται ποτέ σε κάτι δεύτερο.

Εν συντομία, αν συνεργάζεστε στα εργασιακά σας με κάποιον Λέοντα, θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Προσπαθεί να διασκεδάσει τους πάντες γύρω του και συνήθως είναι στοργικός και φιλικός απέναντι στους συνεργάτες του. Η βασική του ανάγκη είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο, γι' αυτό απλά αναθέστε του αρμοδιότητες που θα ενισχύουν την εικόνα του. Μπορεί άνετα να κάνει μία παρουσίαση, μία πώληση, να μεσολαβήσει σε μία κατάσταση ή ακόμα και να καθοδηγήσει τους υφιστάμενους. Δεν μπορεί να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες και μισεί να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα, γι' αυτό δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να τον βάλετε να ασχοληθεί με αρχειοθετήσεις ή με λογιστικά. Διαφορετικά, θα το μετανιώσετε όταν θα αρχίσει να διαμαρτύρεται για τη δουλειά που του αναθέσατε και η οποία κατ' αυτόν είναι πολύ κατώτερη από εκείνη που θα του ταίριαζε.

Ο εσωτερικός κόσμος του Λέοντα

Ο Λέων αγαπάει την εναλλαγή καταστάσεων, του αρέσει οτιδήποτε νέο ή παράξενο, μισεί κάθε τι βαρετό, απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα βρει τον τρόπο και δημιουργήσει το δικό του σενάριο για να ανταπεξέλθει. Αυτό τον κάνει επιρρεπή στο να δημιουργεί νέες καταστάσεις από το πουθενά, μόνο και μόνο για να κρατήσει το ζωηρό του πνεύμα σε εγρήγορση. Έχει μια καταπληκτική ικανότητα να ξεπερνάει οποιοδήποτε αίσθημα αποτυχίας κι οποιαδήποτε σειρά από ατυχή γεγονότα, βρίσκοντας πάντα λύσεις ακόμη και στα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα. Μισεί την αποτυχία, επειδή θα πληγωθεί η υπερηφάνεια του, γι αυτό θα κάνει το παν για να πάρει εκ νέου την κατάσταση στα χέρια του και να διορθώσει τα πράγματα. Είναι μεν ισχυρογνώμων, αλλά κατανοεί και αποδέχεται τη γνώμη των άλλων.

Ο Λέων θα μπορούσε εύκολα να έρθει σε σύγκρουση με άλλα άτομα που έχουν ισχυρό χαρακτήρα και δεν δέχονται τις εντολές του. Δεν τα πάει καλά με αυτούς που προσπαθούν να του επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους. Γενικά, αν κάποιος απειλήσει τα όρια του βασιλείου του θα αντιδράσει με επιθετικό τρόπο για να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Είναι υπερβολικά ευαίσθητος, αλλά ξέρει να το κρύβει καλά. Του αρέσει να τον επαινούν και να τον κολακεύουν κι ο εγωισμός του απαιτεί σεβασμό και λατρεία. Η υπερηφάνεια του τον κάνει εγωκεντρικό, αλλά η ζεστασιά που κρύβει στην καρδιά του τον κρατάει υπό έλεγχο. Εάν το ακροατήριο ενός Λέοντα, δηλαδή οι φίλοι του, δεν του προσφέρουν την απαιτούμενη εκτίμηση, είναι πολύ υπερήφανος να την ζητήσει. Θα υποφέρει ο εγωισμός του, αλλά δε θα επιτρέψει να το καταλάβει ποτέ κανείς. Το μυστικό του είναι ότι έχει την ανάγκη να νοιώθει χρήσιμος και να τον θαυμάζουν.

Το σύμβολο του ζωδίου είναι το λιοντάρι κι αυτό αντικατοπρίζεται και στον τρόπο ζωής του. Διαθέτει ένα βασίλειο, το οποίο πρέπει να προστατεύσει και να νοιαστεί. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης, είναι αξιόπιστος και πολύ αφοσιωμένος. Το βασίλειο μπορεί να περιλαμβάνει από τη δουλειά του έως το σπίτι και το σύντροφό του, ο,τι κι αν είναι όμως, αυτός θα είναι ο μόνος που θα το κυβερνά. Βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και είναι γεμάτος χαρίσματα, του αρέσει να απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Είναι γεμάτος ενέργεια και λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους άλλους, που έλκονται από το πνεύμα, τη χάρη του και όσα έχει να πει. Λέει ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομά τους. Δε θα αρκεστεί να μείνει στη δεύτερη θέση, θέλει να είναι πρώτος σε όλα. Ζητάει πάντα το καλύτερο, κάτι που τον οδηγεί σε πολυτελείς και πολυδάπανες συνήθειες, καθώς του αρέσει η χλιδή, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο για τον λαμπερό Λέοντα. Η δημόσια εικόνα είναι πολύ σημαντική. Με τα πολυτελή αποκτήματά του και τον τρόπο ζωής του, κρατάει την εικόνα του σε υψηλή θέση. Θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την υπόληψή του. Είναι πολύ γενναιόδωρος, ευγενικός κι ανοιχτόκαρδος.

Αν νευριάσει, θα επιτεθεί με δύναμη, αλλά χωρίς να κρατήσει κακία. Μπορεί να συγχωρήσει εύκολα, να ξεχάσει και να προχωρήσει. Προσπαθεί συνεχώς να φτιάξει τον κόσμο καλύτερο, έχει συναισθήματα πιο μεγάλα κι από τον ίδιο και έχει την ανάγκη στο τέλος της μέρας να νιώθει ότι έχει κατορθώσει κάτι. Αντιδρά στις καταστάσεις της ζωής άμεσα και δεν κάθεται να το σκεφτεί πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι λειτουργεί παρορμητικά. Έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον και να διακρίνει τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο Λέων και οι Σχέσεις

Έχετε ερωτήσεις; Ζητήστε απαντήσεις και διώξτε την ανασφάλεια!
Για έγκυρες Αστρολογικές Προβλέψεις τηλεφωνήστε τώρα στο875 5000 968 , δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο.

Ο άντρας Λέων

Από τη "φύση" του τυχερός στον έρωτα, ο άνδρας Λέων ίσως και να θεωρεί δεδομένη την αγάπη και το θαυμασμό των γυναικών. Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρη showman, ωστόσο πίσω από το υπερήφανο πρόσωπό του κρύβεται μια αγαπησιάρικη καρδιά.

Όταν ανακαλύψει ότι εσείς είστε η γυναίκα που περίμενε στη ζωή του, θα σας κάνει βασίλισσα. Παραδοσιακά γενναιόδωρος θα σας κακομάθει με ταξίδια και δώρα, μέχρις ότου νιώσετε ότι είστε η γυναίκα του "βασιλιά"! Του αρέσει να επιδεικνύει το ταίρι του, γι' αυτό και θα πρέπει να είστε πάντοτε περιποιημένη από τα μαλλιά μέχρι τα παπούτσια, ειδικά όταν πρόκειται να βγείτε μαζί έξω. Του αρέσει να τον κολακεύουν οι άλλες γυναίκες, παραμένει όμως πιστός στο πλευρό σας.

Θα τον αναγνωρίσετε εύκολα! Είναι εκείνος με τη "χαίτη" στο επίκεντρο της παρέας, που γελάει συχνά και μιλάει φωνάζοντας! Τραβήξτε του την προσοχή κάνοντας του ένα κομπλιμέντο. Όσο "τραβηγμένο" και να είναι μην ανησυχείτε: θα του αρέσει. Από τη στιγμή που νιώσει ότι τον αγαπάτε αληθινά, θα σας ανταμείψει με μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη πάθος και έρωτα. Φροντίστε να του δείχνετε συχνά ότι περνάτε υπέροχα μαζί του. Αποφύγετε τη γκρίνια και τη μιζέρια: είναι τα μόνα πράγματα που τον αναστατώνουν και τον σπρώχνουν στη φυγή!

Στον έρωτα δημιουργείστε ένα άνετο περιβάλλον, με ρομαντική μουσική, κεριά και πλούσια μαξιλάρια. Φορέστε το καλύτερο κόσμημά σας και μείνετε μόνο με αυτό! Φροντίστε να του λέτε συχνά το πόσο τον αγαπάτε!

Πως είναι να έχεις σαν σύντροφο έναν άντρα Λέων;

Ο άντρας Λέων ερωτεύεται εύκολα, αλλά χωρίς διάρκεια. Κι αυτό, γιατί η επιθυμία του για ένα μεγαλοπρεπή και υπέροχο έρωτα γρήγορα μετατρέπεται σε γεγονός που απέχει πολύ από τα συναισθηματικά του ιδανικά. Χρειάζεται μια γυναίκα προσγειωμένη και συντονισμένη στις πραγματικότητες της ζωής, για να τον βοηθάει να παραμένει κι αυτός προσγειωμένος. Μπορεί να φαίνεται ασυγκίνητος κι αποκομμένος από τον έρωτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Χρειάζεται θαυμασμό και επιδοκιμασία κι αν βρεθεί η γυναίκα που θα του τα προσφέρει, τότε παθιάζεται μαζί της και της συμπεριφέρεται με φοβερή τρυφερότητα. Μπορεί να γίνει ένας υπέροχος και χαρούμενος σύντροφος. Ο άντρας Λέων εμφανίζεται ως ένας σταθερός και ανέκφραστος βασιλιάς, αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ ευαίσθητος. Θέλει μια γυναίκα να τον φροντίζει, όχι επειδή το απαιτεί, αλλά επειδή πιστεύει ότι το δικαιούται. Μπορεί να έχει την τάση να φέρεται εγωκεντρικά, αλλά κάτω από αυτά είναι ευγενικός κι έχει να δώσει πολλή αγάπη, αρκεί η γυναίκα που είναι μαζί του να μπορεί καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες. Ο Λέων τα πάει καλά σχεδόν με όλα τα ζώδια και θα δέσει με τη γυναίκα που θα τον θαυμάζει, θα παραβλέπει τα λάθη του (αν και ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος) και κυρίως δε θα του γκρινιάζει. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, η σχέση θα έχει διάρκεια.

Η γυναίκα Λέων

Κυβερνήτης-πλανήτης του Λέοντα, ο Ήλιος, θέτει σαν ζήτημα-αίτημα, τα πάντα να περιφέρονται γύρω από αυτόν. Το ίδιο το ζώδιο πιστεύει ότι αποτελεί το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ουσιαστικά, για τη λιονταρίνα τίποτα δεν μπορεί να αποδώσει, αν δεν έχει το ΟΚ για την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων. Στην πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να κάνει, αν δεν διαθέτει αυλικούς, δορυφόρους, ή όσα κινούνται γύρω από αυτόν.

Είναι μια γυναίκα που κάνει τα πάντα με έναν μεγαλοπρεπή τρόπο. Η ενέργειά της ξοδεύεται στα αισθηματικά, στην αυτοέκφραση και στα παιδιά της. Αφοσιώνεται στο έρωτα σαν σε δημιουργική δραστηριότητα και κρατάει το ενδιαφέρον σας επιζητώντας συνεχή επιδοκιμασία για να διατηρήσετε τον ενθουσιασμό σας. Έχει έναν ευρύ κοινωνικό κύκλο, και πολλές φορές γίνεται η "ψυχή" των πάρτι. Εξιδανικεύει την αγάπη στο μέγιστο, κι έτσι δεν φλερτάρει εύκολα. Το πάθος και η πίστη της είναι βαθιά και αληθινά. Η περηφάνια της, η μεγαλοπρεπής παρουσία και η γοητεία της έλκει το αντίθετο φύλο. Φαίνεται ανεκτική και παιχνιδιάρα, αλλά γνωρίζει να αντιμετωπίζει και τους επίδοξους εραστές με μεγάλο θάρρος. Επειδή της αρέσει να αποσπά την προσοχή, αποδέχεται με ενθουσιασμό το φλερτ και αυτό δημιουργεί προβλήματα στα συναισθηματικά της.

Θέλει το καλύτερο σε όλα και υπερηφανεύεται για τα παιδιά της, για τα δημιουργικά ταλέντα της, και γι' αυτούς που επιλέγει για συντρόφους. Είναι πολύ έμπιστη. Θέλει να έχει την ευθύνη να οργανώνει διασκεδάσεις και χαίρεται ιδιαίτερα να της κάνετε εκπλήξεις, προσφέροντας απολαύσεις όπως ένα καλό δείπνο με σαμπάνια ή μια ωραία παράσταση.

Πως είναι να έχεις σαν σύντροφο μια γυναίκα Λέων;

Το πρώτο βήμα είναι να κολακεύσετε την αυταρέσκειά της και να δείξετε την εκτίμηση που της αξίζει. Αν δεν τα εισπράξει αυτά ξεκάθαρα, η σχέση σας δε θα προχωρήσει ποτέ. Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες όταν είστε μαζί της, μόνο εκείνη θα πρέπει να καθρεφτίζεται στα μάτια σας. Η ιδέα και μόνο του ανταγωνισμού την απωθεί εντελώς, γιατί απλά είναι υπέροχη, μεγαλοπρεπής και καλύτερη από κάθε άλλη - ή τουλάχιστον έτσι βλέπει τον εαυτό της! Εσείς όμως, πρέπει να είστε έτοιμος για σκληρό ανταγωνισμό. Προσελκύει τους άνδρες, σκόπιμα ή όχι, λόγω της εκθαμβωτικής προσωπικότητά της.

Είναι καλή σύντροφος, αφού ξέρει να δίνει στοργή κι αγάπη και σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικά καλά με τον εαυτό σας. Είναι ευγενική και υποστηρικτική, διαθέτει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα και είναι πάντα διασκεδαστικό να είστε μαζί της. Η γυναίκα Λέων θα κυριαρχήσει. Αλλά όχι εντελώς, γιατί χρειάζεται ένα σύντροφο που θα της δείξει το δρόμο και θα της προσφέρει την αίσθηση της επιδοκιμασίας. Θα πρέπει να έχει δίπλα της κάποιον που τον να θαυμάζει. Η γυναίκα αυτή είναι τέλεια για τον άντρα που είναι στοργικός και διαθέτει ισχυρό χαρακτήρα, αλλά δεν απαιτεί να έχει τον έλεγχο. Θέλει δίπλα της κάποιον παθιασμένο με τη ζωή, που πασχίζει για το καλύτερο σε όλα, γιατί έτσι κάνει κι αυτή.

Πώς να κατακτήσεις ένα Λέοντα

Για να κατακτήσεις έναν άντρα ή μια γυναίκα Λέων, το κλειδί είναι ο θαυμασμός. Θαυμάστε τους και θα γίνουν δικοί σας. Ο Λέων είναι αρκετά εύκολο ζώδιο στην προσέγγισή του, αφού είναι πολύ δεκτικός σε ερωτικές προτάσεις. Επαινέστε τους, δώστε τους τα πάντα, αφού για τα Λιοντάρια οι φιλοφρονήσεις δεν είναι ποτέ αρκετές. Κάντε το, ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε απόλυτα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν την προσοχή σας.

Πλησιάστε τους με χιούμορ,τους αρέσει η ψυχαγωγία και το γέλιο. Αν μπορείτε να τους κάνετε να γελούν, τότε αξίζετε μια θέση στο πλάι τους. Συμπεριφερθείτε σους με την μεγαλοπρέπεια και την πολυτέλεια που θεωρούν ότι τους αξίζει, καλέστε τους σε δείπνο ή πάτε μαζί σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση. Θέλουν πάντα το καλύτερο και ποτέ μη δοκιμάσετε να τους προσφέρετε κάτι δεύτερο. Τους αρέσουν τα αριστοκρατικά πράγματα, γι' αυτό ντυθείτε κομψά και όμορφα και βγείτε να διασκεδάσετε με το γοητευτικό σας Λιοντάρι.

Ο Λέων στο κρεβάτι

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι στο Λέοντα αρέσουν τα βίτσια και κάθε τι νέο, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι άκρως αισθησιακός και παθιασμένος. Απολαμβάνει το στιλάτο περιβάλλον. Θέλει αναμμένα κεριά, αρωματικά έλαια και πολύ στοργική σωματική επαφή, όπως το μασάζ και τα χάδια. Του αρέσει να είναι εξοικειωμένος σεξουαλικά με το σύντροφό του, θέλει να ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σεξ μαζί του γίνεται ρουτίνα. Επειδή ακριβώς ο Λέων θέλει να είναι ο καλύτερος σε όλα, αν του προτείνουν να κάνει κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει, θα προτιμήσει να το προσπεράσει και να το δοκιμάσει αργότερα, για μεγαλύτερη ικανοποίηση. Μην απογοητεύεστε από την έλλειψη καινοτομίας και ποικιλίας, γιατί είναι άψογος σ' αυτά που ξέρει κάνει. Είναι απλά ο καλύτερος.

Οι Λέοντες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αισθησιακοί. Αναζητούν ένα άτομο που να μπορεί να καταλάβει τον ψυχικό τους κόσμο και να μην περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση όταν διατηρούν μυστικές σχέσεις, που κρύβουν κάποιο είδος ενοχής. Είναι σεξουαλικοί και ρομαντικοί και συνήθως ζουν σε έναν διαφορετικό κόσμο και συχνά εγκλωβίζονται σε σχέσεις με άτομα που δεν γνωρίζουν καλά.

Εάν βρουν τρόπο να εκφράσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις θα ωφεληθούν σημαντικά. Συνήθως όμως δεν τολμούν να εκδηλώσουν τις επιθυμίες στον σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να έχουν τόσο βαθιά κρυμμένα τα συναισθήματά τους, που να μην τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν σχετικά με τα αισθηματικά τους είναι ότι "αρνούνται" τη διαίσθησή τους. Χρειάζεται προσοχή στις επιλογές τους γιατί έχουν την τάση να πέφτουν συχνά σε άτομα ακατάλληλα για αυτούς.

Η Ερωτογενής Ζώνη ενός Λέοντα

Η πλάτη του είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του. Οι περισσότεροι Λέοντες έχουν καλοσχηματισμένη πλάτη. Επαινέστε την λοιπόν, ενώ παράλληλα χαϊδέψτε την με τα δάκτυλά σας από το σβέρκο έως χαμηλά στη μέση τους. Λατρεύει το μασάζ, γιατί θεωρεί ότι έτσι τον καλομαθαίνετε. Κάντε του ένα αισθησιακό μασάζ με αιθέρια έλαια και να είσαστε σίγουροι ότι θα περάσετε μία νύχτα γεμάτη πάθος.